Kinderworkshop Timmeren Museumplein Drachten

12062013507

Afgelopen woensdagmiddagen, 5 en 12 juni 2013 heb ik samen met de vele vrijwilligers van Museum Dr8888 2 workshops timmeren mogen geven.

Met een eenmalige partij oude aardappelkratjes afkomstig van Talant en stukken resthout afkomstig uit het museum zelf mochten deelnemers aan het Kinderatelier 2 woensdagmiddagen timmeren. Van Dok 23 en het Museum Drachten kregen we ook nog bannerdoek om bijvoorbeeld zittingen van te maken, of collages, of beide. De partij oude aardappelkratjes was dusdanig groot, dat ik prototypes kon maken voor de kinderen om na te bouwen of door te worden geinspireerd.  Samen met het beschikbare bannerdoek heb ik hier een driettal voorbeelden van gemaakt. Een strandstoel, visserstoel en een tafeltje. Het demonteren van een kratje leverde genoeg hout op voor 1 creatie.

12062013505

Uiteraard mochten kinderen ook naar eigen inzicht iets bouwen, dus werden er Dada-assemblages gemaakt, zaagtafels, luie stoelen, een boekentas van hout, tafels voor in huis, tafels voor naast bed, stoelen voor op strand en deze Thijs Rinsema-tafel:

12062013506 

Op zondag 7 juli van 11:00 tot 18:00 is er weer een workshop voor Museum Drachten. In het kader van Culturele Zondag kunnen de kinderen uit Drachten en omgeving meewerken aan het opnieuw maken van een Merzbau van Kurt Schwitters. Deelname gratis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: